Ο Αλέξανδρος Νεδέλκος είναι ένα ιδιαίτερο κράμα drummer, εκπαιδευτικού, παρουσιαστή-παραγωγού μουσικών εκπομπών, rudimental drumming evangelist,  φυσικού και ιδιοκτήτη εταιρείας πληροφορικής.

Γεννήθηκε το 1979 στην Έδεσσα, όπου και πέρασε τα παιδικά και σχολικά του χρόνια. Στην εφηβεία του συμμετέχει σε σχολικά groups.

Το 1997 μετακομίζει στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου σπουδάζει στο Τμήμα Φυσικής. Μεταξύ άλλων, συμμετέχει ενεργά στη Μουσική ομάδα των σχολών του Ηρακλείου. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος και συνδιοργανωτής του μουσικού φεστιβάλ "Voutstock". Παράλληλα, παίζει με διάφορες μπάντες σε μαγαζιά και φεστιβάλ, εντός και εκτός Ηρακλείου.

Μετά τις σπουδές του ανεβαίνει στην Αθήνα και ιδρύει την εταιρεία Web and Art Solutions, με αντικείμενο πάνω στο web design, security & server management. Αποκτά επίσης μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία, εργαζόμενος ως καθηγητής και εισηγητής πληροφορικής σε φροντιστήρια και κέντρα πληροφορικής.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν αφιερώνεται στον κόσμο της μουσικής και των τυμπάνων.

Υπήρξε μαθητής του Νίκου Σιδηροκαστρίτη, Mark Reilly, Jim Clark, Γιώργου Κατσίκα, Τόλη Αρσενίδη, Σπύρου Τσούτση και Τάκη Κανέλλου και έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα από πολλούς κορυφαίους Έλληνες drummers, όπως ο Φώτης Γιαννόπουλος, Μιχάλης Καπηλίδης, Σπύρος Παναγιωτόπουλος κα.  Έχει επίσης παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και masterclasses από παίκτες της διεθνούς rudimental drumming σκηνής. Τέλος, έχει λάβει και κλασσική παιδεία ταμπούρου από τον Κωνσταντίνο Βορίση και Δημήτρη Δεσύλλα.

Ως rudimental drummer έχει έναν μοναδικό τρόπο εφαρμογής της γλώσσας των rudiments πάνω στην παραδοσιακή ελληνική μουσική και τα μονά μέτρα, έχοντας βέβαια σπουδάσει τις κύριες rudimental σχολές της Αμερικής, Ελβετίας, Σκωτίας και Γαλλίας.

Ως drumset player έχει  πολυάριθμες εμφανίσεις με σχήματα στην τηλεόραση, lives σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Νεδέλκος το τελευταίο διάστημα ασχολείται επισταμένα με το rudimental drumming και την διάδοση του στην Ελλάδα. Είναι εκπρόσωπος της χώρας μας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στον παγκόσμιο οργανισμό SIRD (Society of International Rudimental Drummers), πρόεδρος του οργανισμού PAS Greece (Percussive Arts Society) ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής κοινότητας GRDC (Greek Rudimental Drumming Community), μέλος του ιστορικού NARD (National Association of Rudimental Drummers), USARD (United States Assiciation of Rudimental Drummers), Company of Fifes & Drummers και διοργανωτής του Διεθνούς Rudimental Drumming Festival στην Αθήνα.

'Εχει παίξει στο Heritage Concert του διεθνούς φήμης event PASIC (Indianapolis, USA), ενώ έχει δώσει διαλέξεις στο West Virginia University (USA) σχετικά με την εφαρμογή των rudiments στην Ελληνική Παράδοση.  Επίσης, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 3ο διεθνές συμπόσιο του οργανισμού SIRD στο Portsmouth της Αγγλίας και στο Marching Bands Festival της Ολλανδίας, κάνοντας παράλληλα performances και clinic. Έχει αρθρογραφήσει επίσης και στο αμερικάνικο περιοδικό Percussive Notes.

Ανήκει στην ομάδα της Pulsa Musica Publishing, ενός μουσικού εκδοτικού οίκου αφιερωμένου στις εκδόσεις βιβλίων rudimental drumming, με ιδρυτές τους George Willis & Mark Reilly. Επίσης, ανήκει στην ομάδα παραγωγής podcast του Washington Tattoo, οργανισμού διοργάνωσης events τύπου Military Tattoos στις ΗΠΑ.

Μαζί με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη και υπό την αιγίδα του Lab Music Education, δημιούργησε το πρώτο ολοκληρωμένο ελληνικό course για rudimental drumming στην Ελλάδα. Μαζί με τον Φώτη Γιαννόπουλο δημιούργησε το Rudimental Academy, μια online πλατφόρμα εκμάθησης Rudimental Drumming. Έχει διδάξει τύμπανα στην Drummania, Lab Music Education και στο Ελληνικό Ωδείο.

Είναι επίσης παρουσιαστής και παραγωγός των δικτυακών εκπομπών Woodiments & Rudimental Coffee, οι οποίες παρουσιάζουν Έλληνες και ξένους drummers, με θεματολογία που έχει αφετηρία το rudimental drumming. Έχει πάρει συνεντεύξεις από θρύλους του drumming, όπως ο Steve Gadd, Billy Cobham, David Garibaldi κα. Δείτε περισσότερα για εκπομπή Woodiments εδώ.

Έχει endorsements από την Gabriel Drums και την Agner Drumsticks.